eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk

Iszlám Állam - Az orosz harci gépek huszonöt bevetést hajtottak végre

Az orosz légierő gépei huszonöt bevetést hajtottak végre az elmúlt 24 órában Szíriában, és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kilenc létesítményére mértek csapást - mondta el szokásos, a szíriai orosz légi hadjáratról szóló napi tájékoztatóján Moszkvában a védelmi minisztérium szóvivője.

Igor Konasenkov szerint a légitámadások "a terroristák irányításának szétzilálása és anyagi-műszaki utánpótlási rendszerének megbontására irányultak".

Az orosz légierő hat támadást intézett a terroristák bázisa ellen Idlíb város közelében, és mintegy 30 haditechnikai eszközt, köztük a szíriai hadseregtől zsákmányolt T-55-ös (szovjet gyártmányú) harckocsikat semmisített meg.

Megsemmisített továbbá egy tüzérségi rakétaállást az Idlíb tartománybeli Dzsiszr-es-Sugúr településnél; a támadás következtében a haditechnikai eszközök lángra kaptak, és robbanás történt egy lőszerraktárban. Az orosz pilóta nélküli felderítő gépek rábukkantak a szélsőségesek egyik tüzérségi állására ugyanebben a tartományban, Dzsebel Koba környékén, Szu-25-ös csatagépek pedig lebombáztak három tüzérségi löveget és egy tábori lőszerraktárt.

Konasenkov arról is beszámolt, hogy Szu-24M vadászbombázók Homsz tartományban csapást mértek az iszlamisták híradóközpontjára, és megsemmisítették az iszlamisták egyik parancsnoki központját, illetve Hama tartományban, Er-Rasztan környékén lebombáztak egy parancsnoki központot.

Konasenkov a tájékoztatóban kizárólag az Iszlám Állam elleni támadásokról tett említést, ugyanakkor a dzsihadista szervezet elleni koalícióban részt vevő országok - az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország - azzal vádolják Oroszországot, hogy harci gépei jórészt a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen harcoló, általuk támogatott mérsékelt lázadók állásait veszik célba, és ezzel tovább súlyosbítja a szíriai válságot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×