eur:
392.03
usd:
366.78
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A NATO kémelhárítási központot nyit Krakkóban

A Kelet és Dél felől érkező fenyegetésekre tekintettel a NATO még az év vége előtt úgynevezett kiválósági központot nyit Krakkóban a kémelhárítási képességeinek növelése céljából - jelentette be hétfőn a lengyel védelmi minisztérium.

Egy lengyel titkosszolgálati tisztségviselő lesz az első számú vezetője a krakkói létesítménynek, ahol közös gyakorlatozások folynak majd a kémkedés által jelentett fenyegetések azonosítása és elhárítása céljából - magyarázta az AFP francia hírügynökségnek Jacek Sonta ezredes, a szaktárca szóvivője.

"Ennek a központnak a megnyitása új kapacitásokkal látja el a szövetségeseket az olyan fenyegetésekkel szemben, amelyek Kelet és Dél felől egyaránt érnek minket" - mondta.

A krakkói központ létrehozásáról hivatalosan múlt héten döntöttek az egyesült államokbeli Norfolkban. Az intézetnek a dél-szlovákiai Lestben lesz egy katonai kiképző telephelye.

A dél-lengyelországi központ megnyitására egy olyan időszakban kerül sor, amikor a NATO és Oroszország közötti kapcsolatok mélyponton vannak az ukrán válság miatt, amely felerősítette a felek titkosszolgálati tevékenységét.

A 28 országot tömörítő NATO jelenleg 21 kiválósági központot működtet a tagállamaiban, ezeknek a tevékenysége a katonai orvoslástól kezdve a terrorizmus elleni harcon és az energiabiztonságon át a kibervédelemig terjed.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×