eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az orosz hadsereg ismét légicsapásokat hajtott végre Szíriában

Az orosz légierő csütörtökön ismét légicsapásokat hajtott végre a Bassár el-Aszad elnök ellen harcoló felkelők ellen Szíriában: a harci repülőgépek az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista milíciát támadták az ország központi és nyugati részében - közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint a harci gépek nyolc bevetés során a szélsőséges iszlamisták öt állására mértek csapást Hama és Idlíb tartományokban.

Az orosz légierő harmadik alkalommal hajtotta végre légicsapások sorozatát Szíriában. Ezt megelőzően a csütörtökre virradó éjszaka folyamán és szerdán mértek csapást a lázadók állásaira.

Oroszország szerdán indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére, a négy és fél éve polgárháború sújtotta közel-keleti országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve. Nyugati országok azonban aggodalmuknak adtak hangot, amiért az orosz gépek nem csak az IÁ állásait, hanem más lázadócsoportokat támadtak az ország nyugati részén, köztük mérsékeltként számon tartott erőket is. A helybéliek eddig nem látott pusztításról számoltak be.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×