eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Orbán Viktor "sajnos ezt jól csinálja"

Orbán Viktor arra használja a menekültválságot, hogy a tekintélyelvű európai jobboldal vezéralakjává váljon, és "sajnos ezt jól csinálja" - olvasható a Die Presse című osztrák lap szerdai számának kommentárjában.

Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa - írja a szerző és hozzáteszi: egy olyan valaki, akit a napi politikán túlmutató magasabb cél vezet, és aki taktikailag átgondolja cselekedeteit annak érdekében, hogy elérje a célját.

A szerző szerint azonban a liberálisok szemében ez a vezető nem közülük való, nem támogatja a szabadságot és az emberi jogokat, hanem a másik oldalon áll.

Orbán stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens - írja a kommentár szerzője, aki szerint a miniszterelnök a magyar határoknál távolabb tekintve gondolkodik, és ez különbözteti meg azoktól, akiknek jelenleg szavuk van Európában.

A szerző kiemeli: gazdaságilag Magyarország nem játszik nagy szerepet, kulturálisan inkább bezárkózó, csak a menekültválság következtében került taktikailag és ideológiailag a figyelem központjába.

A cikkíró úgy véli, Orbán véget akar vetni a liberális Európának, és sokan vannak, akik ebben segíteni akarnak neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×