eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mintegy ezer menekült érkezett Németországba Ausztriából hétfőn

A határellenőrzések visszaállítása ellenére mintegy ezer menekült érkezett Németországba Ausztriából hétfőn - közölte a Salzburg szomszédságában, a határ német oldalán fekvő Freilassing rendőrsége.

Rainer Scharf rendőrségi szóvivő közölte: a migránsok és menekültek továbbra is százszámra érkeznek Németországba, bár a korábbi napokban tapasztalthoz képest még ez is jelentős csökkenést jelent.

A szövetségi hatóságok vasárnap éjfél és hétfő este között nagyjából ezer migránst regisztráltak a bajorországi Rosenheim városában.

Németország vasárnap délután állította vissza ideiglenes jelleggel az ellenőrzéseket az osztrák határon, miután a bajor és a szövetségi hatóságok számára egyre nagyobb kihívást jelentett a menekültáradat.

Münchenbe augusztus 31. óta mintegy 63 ezer migráns érkezett, csak az utóbbi két hétvégén húszezren léptek át Ausztriából Németországba.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×