Párton belüli bizalmi szavazást kezdeményeztek az ausztrál kormányfő ellen

InfoRádió / MTI
2015. szeptember 14. 10:44
Malcolm Turnbull ausztrál távközlési miniszter hétfőn bizalmi szavazást kezdeményezett a kormányzó Liberális Párton belül a politikai tömörülést vezető Tony Abbott miniszterelnök ellen.

A korábbi pártelnök hétfőn távozásra szólította fel a kormányfőt a Nemzeti Párttal közösen kormányzó, konzervatív Liberális Párt éléről.

A kormánykoalíció népszerűségének zuhanása tapasztalható a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint. A legtöbben a gazdaság rossz teljesítménye miatt bírálják a kabinetet.

"A miniszterelnök nem volt képes megadni azt a típusú gazdasági vezetést, amelyre a nemzetünknek szüksége van. Nem tudta biztosítani azt a gazdasági magabiztosságot, amelyre az üzleti életnek szüksége van" - hangoztatta Turnbull. "Más stílusú vezetésre van szükségünk" - tette hozzá.

Tony Abbottot 2009-ben választották meg Turnbull ellenében az akkor még ellenzékben lévő Liberális Párt élére. Idén februárban a kormányfő megnyerte a pártján belül rendezett bizalmi szavazást, és bejelentette, hogy posztján kíván maradni a jövőre esedékes választásokig.