eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

Megerősítették: magyar a marseille-i lövöldözés áldozata

Magyar az áldozata annak a lövöldözésnek, amely vasárnap hajnalban történt a dél-franciaországi Marseille-ben. A támadásnak öt sérültje is van, köztük az áldozat apja, akit kórházban ápolnak - erősítette meg hétfőn a francia sajtóértesüléseket a marseille-i rendőrség.

Egy gépkocsiból kiszálló két férfi vasárnap hajnalban tüzet nyitott egy éjszakai bár teraszán tartózkodó csoportra Marseille belvárosában. A támadásban egy ember meghalt, öten megsérültek.

Az áldozat Magyarországon született, 29 éves férfi.

A lövöldözésben az áldozat 51 éves apja is megsérült, őt kórházban ápolják - mondta a rendőrségi forrás. Hozzátette: a támadók elmenekültek a helyszínről, s egyelőre nem ismeretes, hogy miért lőttek rá az emberekre, illetve, hogy a magyar férfi és apja voltak-e a támadás célpontjai.

André Ribes marseille-i ügyészhelyettes korábban azt közölte, "úgy tűnik, hogy egy nézeteltérést követően" egy jármű hajtott a város I. kerületében található O'Stop nevű bár terasza felé, amelynek utasai Kalasnyikovval tüzet nyitottak a bár bejáratánál található emberekre. Az ügyészhelyettes szerint "egyelőre még nem lehet az esetet leszámolásnak minősíteni". Elmondása szerint az áldozat biztonsági őrként dolgozott a bárban, hasonlóan a sebesültek egy részéhez.

Az öt sebesült közül háromnak az állapota életveszélyes.

Az ügyészhelyettes szerint a lövöldözést megelőző este vita tört ki a bárban az egyik őr és több ember között, s feltételezhető, hogy ennek a nézeteltérésnek volt a következménye a rajtaütés.

A támadás pillanatában legalább 15-20 ember tartózkodott a helyszínen, pszichológusok segítenek nekik a történtek feldolgozásában a marseille-i La Timone kórházban, ahol a sebesülteket is ápolják.

A La Provence című helyi lapnak szemtanúk elmondták, hogy négy embert láttak a támadókat szállító gépkocsiban, amelyből még menekülés közben is lövéseket adtak le a levegőbe. A támadók állítólag a város északi részén felgyújtották a BMW-t, és ismeretlen módon menekültek tovább.

A dél-franciaországi városban és környékén rendszeresek a leszámolások a kábítószer-kereskedelemből élő bandák között.

"Túl sok az erőszak ebben a városban" - mondta Bernard Cazeneuve belügyminiszter vasárnap az I-télé hírtelevízióban. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az elmúlt években "nagyon jelentős eredmények mutatkoztak a bűnözés elleni harc terén". "Le kell fegyverezni minden csoportot. 2013 óta minden évben közel 6 ezer fegyvert foglalunk le bűnözői csoportoknál, és szeretném elérni valamennyi bűnöző lefegyverzését" - tette hozzá.

Legutóbb augusztus 6-án volt halálos áldozattal járó lövöldözés Marseille-ben. Akkor egy, a szervezett bűnözéshez tartozó 40 éves férfit pisztollyal lőtt le két ismeretlent egy sétálóutcában.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×