Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Németország rabszolgává akarja tenni a menekülteket Marine Le Pen szerint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője azzal vádolta meg vasárnap Németországot, hogy bércsökkentést akar elérni és "bérrabszolgaságot" kialakítani a menekültek és migránsok ezreinek beengedésével.

A legnagyobb európai uniós gazdaságnak számító Németország az utóbbi napokban és hetekben rekordszámú menekültet fogadott be.

"Németország valószínűleg úgy gondolja, hogy lakossága a végét járja, és feltehetően csökkenteni akarja a béreket és folytatni rabszolgák toborzását a tömeges bevándorlás révén" - mondta a pártelnök a dél-franciaországi Marseille-ben a Nemzeti Front hívei előtt beszélve.

A kikötőváros az észak-afrikai migránsok vándorútjának kulcsfontosságú állomása.

Le Pen azzal is megvádolta Németországot - amelyben a legalacsonyabb a munkanélküliség az Európai Unió tagállamai közül -, hogy ráerőlteti saját bevándorlási politikáját az EU egészére.

"Németország nem csupán uralni akarja gazdaságunkat, arra is rá akar kényszeríteni minket, hogy fogadjunk be menedékjogot kérők százezreit" - mondta Le Pen hozzátéve, hogy Franciaországnak nincs se módja, se kedve megnyitni kapuit "a világ nyomorúsága" előtt.

A bevándorlás egyre inkább aggasztja a franciákat a legfrissebb felmérések szerint. A Reuters brit hírügynökség - konkrét adatokkal adós - jelentése szerint egy vasárnap közzétett közvélemény-kutatás eredménye az mutatja: a francia lakosság ellenzi, hogy könnyítsenek a menekültstátus megadásának szabályozásán, és nem tenne engedményt a szíriai belháború elüldözöttjeinek sem.