eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Németországban ismét tűz volt a menedékkérők egyik szállásán

Németországban ismét tűz ütött ki a menedékkérők egyik szálláshelyén péntekre virradóan. Öt ember sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség.

A Hessen állam Heppenheim nevű városában kitört tűz okát egyelőre nem tudni. Szemtanúk beszámolója szerint az egyik lakos az életét mentve kiugrott a második szinten lévő ablakon. Az ő sérülése súlyos. A többi négy könnyebb füstmérgezést kapott. Az épületben szíriai, iraki, szomáliai és etiópiai menekülteket helyeztek el.

Az épület nagyon gyorsan gyulladt ki a bejárat környékén ismeretlen okból - mondta egy szóvivő. Az ügyészség vizsgálatot rendelt el.

Németországban az idén már mintegy száz alkalommal próbáltak meg felgyújtani menekültek fogadására kijelölt szállásokat. Politikusok azonban már figyelmeztettek, hogy csak idő kérdése, hogy mikor történnek sérülések is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×