eur:
395.2
usd:
371.08
bux:
65093.5
2024. április 19. péntek Emma

Õrizetbe vettek egy ismert ellenzéki újságírót Törökországban

Õrizetbe vették Törökországban az egyik legismertebb ellenzéki újságírót bűnszövetkezet létrehozásának gyanújával - jelentette hétfőn a helyi média.

Mehmet Baransu oknyomozó újságírót, a kormányt rendszeresen bíráló Taraf című napilap munkatársát ezenkívül üzleti titok megsértésével és kémkedéssel is gyanúsítják.

Baransu a lap szerint azt mondta, hogy nem létezett a hatóságok által feltételezett bűnözői csoport, ő egyedül tevékenykedett. Az isztambuli ügyészség elrendelte az újságíró letartóztatását, a terrorellenes rendőrség pedig vasárnap átkutatta Baransu isztambuli otthonát.

Az ellenzéki újságíró az elmúlt hónapokban már ideiglenesen többször is rendőrségi őrizetbe került.

A kormány - bírálói szerint - az utóbbi időben egyre keményebben lép fel a neki bosszúságot okozó újságírók ellen és nem tűri meg a kormánnyal szemben kritikus véleménynyilvánítást sem. Ennek bizonyítéka, hogy az elmúlt hónapokban több újságíró ellen is eljárást indítottak többek között Recep Tayyip Erdogan államfő megsértése miatt.

Baransu az utóbbi években azzal vált ismertté, hogy leleplező cikkeket írt a hadsereg állítólagos puccsterveiről.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×