Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Spanyolország bepanaszolta a görög miniszterelnököt az Európai Bizottság elnökénél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A görög miniszterelnök "verbális támadást" intézett Spanyolország ellen, ezért a spanyol kormány hivatalosan kérte az Európai Bizottság és az Európa Tanács elnökét is, hogy ítéljék el Alekszisz Ciprasz kijelentését - írta internetes oldalán az El Mundo című spanyol napilap vasárnap.

A görög kormányfő szombaton egy athéni pártrendezvényen beszélt arról, hogy szerinte Görögországgal szemben létrejött egy Madrid-Lisszabon tengely. A két dél-európai ország igyekezett tönkretenni a görög kormányt, és megbuktatni az euróövezeti pénzügyminiszterekkel folytatott tárgyalásokat a görög adósságválság rendezéséről - mondta.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök felháborodva reagált a nyilatkozatra, és tiltakozott Jean-Claude Junckernél, az Európai Bizottság elnökénél, illetve Donald Tusknál, az Európa Tanács elnökénél, kérve, hogy tegyenek lépéseket a görög kormányfővel szemben.

A spanyol kormány szerint Ciprasz kijelentése "ellentétes a szolidaritás szellemével, amelynek uralnia kellene a tagállamok egymáshoz való viszonyát", miközben Spanyolország ezt a szolidaritást már jócskán bizonyította, hiszen a görögöknek nyújtott nemzetközi mentőcsomaghoz 26 milliárd euróval járultak hozzá a spanyol adófizetők - áll az El Mundóban.

A lap úgy tudja, Portugália is tiltakozik az Európai Uniónál az elhangzottak miatt.