Szijjártó: Magyarország nyitott a kérdések megvitatására az Egyesült Államokkal

InfoRádió / MTI
2015. február 27. 10:36
Magyarország nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson az Egyesült Államokkal - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az azzal kapcsolatos hírekre, hogy márciusban Budapestre érkezik Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes.

A tárcavezető pénteken egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kifejtette: folyamatos a politikai konzultáció az Egyesült Államok kormányával annak érdekében, hogy a két ország politikai együttműködését mielőbb visszaépítsék a gazdasági és a védelmi együttműködés szintjére. Szijjártó Péter szerint ebbe a folyamatba illeszkedik Victoria Nuland látogatása is.

A tavaly októberben megkezdett párbeszédet folytatják majd Budapesten, áttekintik a politikai együttműködés minden vonatkozását - mondta.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott, jó, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma fontosnak tartja a személyes konzultációt.

A vs.hu csütörtök délután írt arról, hogy március végén Budapestre látogat Victoria Nuland. Információik szerint ezt az utat készítik elő Thomas Melia emberi jogokért felelős helyettes államtitkár hétfői tárgyalásai is Budapesten.