eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Halálos áldozataik is vannak a holdújévi tüzeknek Kínában

Negyvennégyen meghaltak, tizenheten megsérültek a kínai holdújév első hetének tűzeseteiben Kínában. Országszerte több mint 15 700 tűzhöz riasztották a tűzoltókat - jelentette a közbiztonsági minisztérium közleménye alapján a kínai média szerdán, a tavaszünnephez kapcsolódó munkaszünet lejártával.

A tűzesetekben több mint kétezer ember élete volt veszélyben, és csaknem 14 ezer embert kellett ideiglenesen biztonságos helyre költöztetni.

A tavaszünnep idején elmaradhatatlanok a tűzijátékok és a petárdák, ezért a tűzveszélyes helyeken, egyebek között a nagy bevásárlóközpontokban, a templomokban, az éttermekben a hatóságok folyamatos ellenőrzést tartottak. A minisztérium azt közölte, hogy 209 ezer "rejtetten tűzveszélyes helyet" fedeztek fel.

A pirotechnikai eszközök által okozott balesetekről eddig nem jelentek még meg átfogó statisztikák, de a holdújév első napjának első órájában a fővárosban több mint kéttucatnyit jelentettek. A kelet-kínai Csöcsiang tartományban öt ember, köztük három gyerek meghalt, mert robbanás történt egy pirotechnikai eszközöket árusító üzletnél.

Részlegesen vagy teljesen megtiltották 138 településen a tűzijáték használatát, 536-ban pedig korlátozták - tájékoztatott a közbiztonsági minisztérium. Pekingben húsz napról tizenegyre csökkentették az árusítás időszakát, egyúttal húsz százalékkal kevesebb, 942 elárusítóhely felállítására adtak engedélyt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×