eur:
394.41
usd:
370.09
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egyiptomiak ezrei hagyják el Líbiát a lefejezések óta

Mintegy húszezer egyiptomi hagyta el Líbiát azóta, hogy az Iszlám Állam fegyveresei egyiptomi keresztényeket fejeztek le és az erről készített videófelvételt feltették az internetre.

A 21 egyiptomi keresztény lefejezéséről készült felvételek arra késztették Egyiptomot, hogy megtorló légicsapásokat indítson, továbbá megtiltsa egyiptomiak utazását az egyre veszélyesebbé váló észak-afrikai országba.

Fauzi Najel, az asz-Szallúm határátkelőhely biztonsági főnöke elmondta, hogy naponta 2-3 ezer egyiptomi tért vissza Líbiából az elmúlt tíz napban a brutális videofelvétel nyilvánosságra kerülése óta. Sokan Szirtből, a földközi-tengeri kikötővárosból érkeztek, onnan, ahol elrabolták a később kivégzett 21 kopt keresztényt.

A tájékoztatás szerint nincs tömeges kivándorlás Líbia keleti részéből, amelynek nagyobb részét a nemzetközileg elismert kormány ellenőrzi. Fauzi Najel hozzátette, hogy a Nyugat-Líbiában lévő egyiptomiak Tunézia felé hagyják el a polgárháborús konfliktus sújtotta országot.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×