eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Putyin jótékonysági gáláján hamis orvosi igazolással vett részt Ornella Muti

Csalásért és okirat-hamisításért nyolc hónap börtönre és 600 euró pénzbírságra ítélte csütörtökön egy olasz bíróság Ornella Muti olasz színésznőt, amiért bő négy évvel ezelőtt betegséget színlelve lemondta egy szerződésben vállalt színpadi fellépését, és ehelyett elutazott Vlagyimir Putyin orosz elnök szentpétervári jótékonysági gálájára.

A 60. születésnapját márciusban ünneplő színésznő azonban minden bizonnyal nem vonul börtönbe, mert az elzárást megválthatja 30 ezer euró jóvátétel megfizetésével.

Ornella Mutinak 2010. december 10-én Észak-Olaszországban, a pordenonei Verdi Színházban kellett volna fellépnie, ehelyett a színésznőt Putyin szentpétervári jótékonysági estélyén látták az orosz elnök és Kevin Costner amerikai filmsztár társaságában.

Az olasz filmcsillag azzal mentette ki magát a pordenonei színháznál, hogy garat- és gégegyulladása van, és erről orvosi igazolást is küldött.

Az olasz sajtó becslése szerint Muti körülbelül 25 ezer eurós gázsit kapott volna a pordenonei fellépésért.

A pordenonei bíróság súlyosabb büntetést szabott ki, mint amilyet az ügyészség indítványozott: a vád hat és fél hónap szabadságvesztést kért a színésznőre a csalásért.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×