eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az EP elfogadta a budapesti uniós rendőrakadémia új szabályozását

Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága elfogadta kedden a fideszes Gál Kinga jelentését a Budapesten működő uniós rendőrakadémia (CEPOL) új szabályozásáról.

A fideszes EP-képviselő örömét fejezte ki, hogy az új szabályozás hatékonyabbá teheti az európai rendőrképzést, valamint azt is ismételten megerősíti, hogy a létesítmény székhelye Budapesten található.

Gál közleményében megállapítja, hogy az elmúlt időszak komoly kihívások elé állította az unió belső biztonságát, és egyre nagyobb szükség van olyan rendőri erőkre és bűnüldözési szakemberekre, akik szembe tudnak nézni ezekkel a kihívásokkal.

"A megfelelő képességek elsajátítása elengedhetetlen, hogy gyors és megfelelő módon védelmezhessék az európai polgárok biztonságát" - húzza alá a politikus.

A CEPOL alapvető feladata, hogy a vezető beosztású rendőrtisztek képzését végző tagországi oktatási intézmények között együttműködési hálózatot teremtsen, továbbá ösztönözze a határon átnyúló bűnüldözési együttműködést.

A politikus kitér arra, hogy a CEPOL szabályozása korszerűsítésre szorult annak érdekében, hogy az új jogi kerettel eredményesebbé váljék a rendőrképzés az egységes európai bűnüldözés területén. Az akadémia így korszerűen, hatékonyan és megfelelő személyi állománnyal működhet, és megerősödik koordinációs szerepe az uniós szintű bűnüldözési képzésben - mutat rá a fideszes EP-képviselő.

Gál Kinga arról is említést tesz, hogy a szabályozás rendelkezik arról is, hogy a CEPOL székhelye Budapest, amit szerinte baloldali és liberális képviselők a költségvetési bizottságon keresztül próbáltak támadni, de a jelentés bizottsági elfogadása megerősítette, hogy az uniós akadémia Budapesten működik.

"Ennek megkérdőjelezése remélhetőleg immár végérvényesen lekerül a napirendről" - zárul Gál Kinga sajtóközleménye.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×