eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Lőgyakorlatot irányított az észak-koreai vezető

Tüzérségi lőgyakorlatot irányított Kim Dzsong Un észak-koreai államfő - számolt be szombaton a KCNA hivatalos helyi hírügynökség.

A manőveren egy, a Sárga-tengeren fekvő, dél-koreai sziget elleni feltételezett támadást gyakorolták.

Az elnöki szemlének az ad különös jelentőséget, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea március elején tartja meg Key Resolve és Foal Eagle fedőnevű éves hadgyakorlatát. A katonai manőverek tovább fokozzák a feszültséget a két, egymással ellenséges Korea között.

Kim Dzsong Un, a Nemzeti Védelmi Bizottság első titkára, a fegyveres erők főparancsnoka azt az utasítást adta a katonáknak, gyakorlatozzanak sokkal intenzívebben egy, az ország elleni esetleges amerikai támadásra készülve, hogy a kialakuló konfliktusban "megsemmisítsék az ellenséget és végső győzelmet arassanak". Ne csak a látszat kedvéért gyakorlatozzanak, törekedjenek arra, hogy azt egy valódi háborúhoz hasonló feltételek között hajtsák végre.

A gyakorlaton jelen volt Hvang Pjong Szo, a Koreai Népi Hadsereg Politikai Hivatalának igazgatója, a hatalom második számú birtokosa a kommunista államban Kim Dzsong Un után, valamint Hjon Dzsong Cshol védelmi miniszter, és más katonai vezetők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×