eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Snowden szerint mobiltelefonok kódjait is feltörték a titkosszolgálatok

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a brit kormány kommunikációs figyelőszolgálata (GCHQ) nagy mennyiségben lopta el mobiltelefonok titkosító kulcsát - derült ki Edward Snowden, az NSA egykori munkatársa által nyilvánosságra hozott újabb információkból, amelyeket a The Intercept közölt.

A portál csütörtökön 2010-ből származó dokumentumokra hivatkozva arról írt, hogy az NSA és az elsősorban elektronikus hírszerzési feladatokat ellátó GCHQ a kártyákat gyártó Gemalto nevű holland vállalatot vette célba, hogy megszerezze a kulcsokat. A SIM-kártyák feltörésével lehetővé vált számukra, hogy észrevétlenül megfigyeljék a felhasználók kommunikációját.

A Gemalto - amely évente mintegy kétmilliárd SIM-kártyát gyárt - rendkívüli aggodalmának adott hangot a hírek hallatán. Paul Beverly, a cég egyik vezetője a The Interceptnek azt mondta, a jelenleg az legfontosabb, hogy felfedjék, miként történhetett a támadás és megakadályozzák, hogy ismét előforduljon.

A GCHQ szóvivője az üggyel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a szolgálat nem kommentálja a tevékenységével kapcsolatos híreket. Az NSA nem reagált.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×