eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kijev szerint Moszkva és a szakadárok nem teljesítik a minszki megállapodást

Oroszország, valamint a kelet-ukrajnai szakadárok önkényesen kikiáltott luhanszki és donyecki "népköztársaságai" nem teljesítik a minszki megállapodásban rögzített tűzszünetet, ami miatt "elvész a remény a békére" - jelentette ki kedden Valerij Csalij, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.

A tisztségviselő szerint a Debalcevénél történtek a válság további mélyüléséhez vezetnek.

Ukrán újságírók előzőleg azt jelentették, hogy a Donyeck megyei várost gyakorlatilag körbezárták a szakadárok, a településről nem lehet kijönni, se bejutni oda.

Közben az ukrán fegyveres erők főparancsnoksága közleményben cáfolta és koholmánynak nevezte azt, az orosz és szakadár médiában megjelent hírt, miszerint tömegesen adták meg magukat a Debalcevét védő ukrán katonák, és már 120-an estek a szakadárok fogságába.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×