Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szándékosan hajtott az amerikai főkonzulátust védő korlátnak egy autós

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy autó áttörte a kelet-kínai Sanghajban létesített amerikai főkonzulátus bejáratát védő korlátot csütörtökön későn este; az egyik kínai fegyveres őr megsérült, a vezetőt elfogták - számolt be címlapján a helyi online média.

A sanghaji rendőrség péntek kora reggeli közleménye szerint a Fucsien tartományi rendszámú fekete Toyota szedán sofőrje, a 35 éves Liu Tao-csie az őrt meglátva rántotta hirtelen jobbra a kormányt, miközben az Egyesült Államok külképviselete előtti úton haladt.

A sofőr könnyebben megsérült, a közelben lévő rendőrök és őrök elfogták.

Az őr a felsőtestén és a fején sérült meg, egy időre eszméletét is elvesztette, kórházba szállították.

Kihallgatásán az autóvezető azt állította, úgy érezte, hogy üldözik és az életére akarnak törni, ezért szándékos balesetet idézett elő, hogy felhívja magára a járókelők figyelmét. Mint mondta, Fucsienben egy vállalat vezetője. Autója is egy ottani gépgyártó vállalat tulajdonában van.

A rendőrségi közlés szerint Liu a balesetet követően zavarosan és összefüggéstelenül beszélt, de kizárták, hogy ittasan vagy kábítószer hatása alatt vezetett volna. A South China Morning Post című lap szerint a férfi Hangcsouban lévő felesége azt állította, férje az elmúlt hónapokban gyakran hallucinál, azt képzeli, hogy meg akarják ölni és ezért bujkál.

A nyomozás idejére a főkonzulátus épületének őrzését megerősítették.