Aknák csapódtak be Donyeck központjában egy buszmegállóban

InfoRádió / MTI
2015. február 11. 08:48
Órákkal az ukrán válság rendezése szempontjából sorsdöntőnek tekintett minszki csúcstalálkozó előtt újabb harci cselekményekről, civilek halálát okozó támadásokról érkeztek hírek a kelet-ukrajnai válságövezetből.

A donyecki szakadárok hírügynöksége közölte, hogy szerda reggel aknák csapódtak be Donyeck központjában, egy buszmegállóban. Az aknatámadásnak legalább négy civil halottja és öt sebesültje van.

Dmitro Timcsuk, a harci helyzetet figyelemmel kísérő ukrán katonai szakértő pedig arról adott hírt szerda reggel, hogy a "terrorellenes hadműveletben" részt vevő több ukrán egység egyszerre indított meglepetésszerű támadást a szakadárok ellen az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol térségében. A katonák 7-10 kilométert nyomultak előre, és több települést felszabadítottak.

Az ukrán média híradásai szerint az éjszaka folyamán Petro Porosenko ukrán államfő felkereste a frontvonaltól mintegy 50 kilométerre lévő Kramatorszk városát, ahol kedden rakéták csapódtak be az ukrán hadsereg főhadiszállása környékén, és 15 ember életét oltották ki.