Rászállt az Anonymus az Iszlám Államra

Infostart
2015. február 10. 19:40
Újabb fenyegetést kapott az Iszlám Állam az Anonymus hekkercsoporttól. A közösségi oldalakon eddig több száz profilt blokkoltak a netes aktivisták.

Az Iszlám Állam hadművelet folytatódik - jelentette be az Anonymus hekkercsoport. Több mint két perces videóüzenetüket úgy kezdték, ők, muszlimok, keresztények, zsidók, az élet legkülönbözőbb területein dolgoznak a világ összes országából, etnikumából és régiójából mérnek csapást az Iszlám Állam internetes állásaira.

Azok a terroristák, akik magukat az Iszlám Állammal azonosítják nem muszlimok. "Vadászni fogunk rátok, kiiktatjuk a honlapjaitokat, a profiljaitokat, email fiókjaitokat. Mostantól nem vagytok biztonságban sehol az online térben" - hallható az üzenetben.

A csoport először tavaly nyáron, majd a Charlie Hebdo elleni merényletet követően hirdetett harcot az iszlám radikálisokkal szemben a Hecker News állítása szerint a hadüzenetet követően mostanáig a Twitteren 1500, az Iszlám Állammal összefüggésbe hozható felhasználó fiókját tették elérhetetlenné.

Egy másik honlap azt állítja, email fiókok százait blokkolták az Anonymus aktivistái, akik arra hívták fel a figyelmet, az Iszlám Állam a közösségi oldalalakon a legaktívabb terrorista szervezet, propaganda fotóik és videóik terjesztésének megakadályozásával komoly csapás mérhető rájuk. Egy Twitter bejegyzés szerint a hekkercsoport több dzsihadista honlapot tett elérhetetlenné.

Hanganyag: Király István Dániel


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást