eur:
393.86
usd:
368.46
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hölvényi György lett az EP vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke

Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti (EP-) képviselőt választotta társelnökévé az uniós parlament vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportja - közölte kedden a politikus irodája.

A testület alakuló ülésén a közlemény szerint Manfred Weber, az EP néppárti frakciójának vezetője arról beszélt, hogy a mai európai politikai helyzetben egyre nagyobb jelentősége van a több ezer éves kultúrák közötti párbeszéd megerősítésének és a közös, Európa egészére vonatkozó jövőkép kialakításának. A kultúrák közötti párbeszéd témaköre komoly "politikai csatatér", amelyet nem szabad átengedi a szélsőséges pártoknak - húzta alá.

Hölvényi György kifejtette: a munkacsoport célja, hogy a vallások társadalmi szerepvállalásával és a 21. századi társadalmi kihívásokra adandó politikai válaszokkal foglalkozzon. A politikus úgy véli: Európa jövője elképzelhetetlen az egyházak nélkül.

A néppárti frakció saját önazonosságához tartozik, hogy elismeri a különböző vallások meghatározó szerepét az európai társadalomban és döntéseihez figyelembe veszi annak a társadalom egészére vonatkozó tanításait - zárul a politikus kommünikéje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×