eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma

Támogatást ígért Ukrajnának a NATO

Politikai és gyakorlati támogatást ígért Ukrajnának a NATO. Erről Jens Stoltenberg, a szövetség főtitkára biztosította a müncheni biztonságpolitikai konferencián Petro Porosneko ukrán elnököt. Merkel nmémet kamcellár, Porosenko és Joe Biden amerikai alelnök részvételével háromoldalú találkozót is tartanak.

Az ukrán államfő sajtóirodájának közleménye szerint Stoltenberg hangsúlyozta, hogy a NATO erősíteni kívánja a kollektív biztonság rendszerét, és ennek keretében politikai és gyakorlati támogatást nyújt Ukrajnának. Ez utóbbival kapcsolatban a közlemény részleteket nem említett.

A találkozón megvitatták a Donyec-medencében kialakult helyzetet. Az ukrán elnök köszönetet mondott a NATO-tól kapott eddigi támogatásért. "Számítunk a tagállamok szolidaritására" - idézte a sajtóiroda Porosenkót.

A müncheni biztonságpolitikai fórum keretében háromoldalú találkozót kezdett a német kancellár, az amerikai alelnök és az ukrán államfő.

A Reuters hírügynökség szerint Angela Merkel, Joe Biden és Petro Porosenko az ukrán válság lehetséges rendezéséről egyeztet.

Délelőtt a német kancellár - néhány órával azután, hogy a francia államfővel együtt Moszkvában megbeszélést folytatott az orosz elnökkel - beszédében azt hangoztatta: továbbra is bizonytalan az ukrajnai vérontás megállítását célzó tárgyalások sikere.

Porosenko ukrán államfő ugyanakkor igennel válaszolt a Reuters hírügynökségnek arra a kérdésére, hogy sikeres lehet-e a német-francia javaslat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×