eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Már több mint 210 ezren haltak meg a szíriai polgárháborúban

Az utóbbi két hónapban tízezren, az elmúlt csaknem négy évben pedig már több mint 210 ezren haltak meg a szíriai polgárháborúban az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szombaton nyilvánosságra hozott összesítése szerint.

A londoni székhelyű emigráns szervezet kiterjedt hálózatára, többek között orvosok tájékoztatására alapozva ismertette a 2011 márciusa óta tartó konfliktus áldozatainak számát. A központ igazgatója, Rami Abdel Rahman azt közölte, hogy az ismereteik szerint 210 060 halott közül 65 146 volt civil, közülük is 10 664 gyerek.

A kormányellenes lázadók 38 325 szíriait veszítettek, az elesett külföldi dzsihadisták száma pedig 24 989.

A kormányerők oldalán a hadsereg tagjai közül 45 385-en vesztek oda, és meghalt a nemzetvédelmi erők 29 943 milicistája is. A Hezbollah libanoni síita szervezet 640 embert veszített a háborúban, és más országokból érkező 2502 síita milicista is meghalt.

Az OSDH szerint 3130 holttest maradt azonosítatlan.

Rami Abdel Rahman felhívta a figyelmet arra, hogy az áldozatok száma minden bizonnyal magasabb az általuk ismertnél, sokak sorsáról ugyanis nem tudni, eltűntek. Az igazgató megjegyezte, hogy becsléseik szerint a rezsim börtöneiben 20 ezer eltűnt lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×