Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Castro él

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fidel Castro él és jól van - friss fotókat tett közzé a kubai Ganma című napilap a 88 éves egykori vezetőről.

A spanyol El Diario Montanes rövid klipben mutatja be a Fidel Catroról, a kubai média állítása szerint január 23-án készült fotókat. A Ganma című kubai napilap cikke szerint a kubai forradalom 88 éves vezetője múlt hónap végén fogadta a Havannai Egyetem diákszövetségének elnökét, Randy Perdomo Garcíát, akivel az írás alapján azért találkozott, mert a volt államfő éppen 70 esztendővel ezelőtt iratkozott be az egyetem jogi karára.

A vizitről fotók készültek, ezeken az látható, hogy az egykori vezető kockás ingben és kék melegítőben egy széken ülve figyeli látogatóját, aki elmélyülten magyaráz a csak profilból vagy hátulról fotózott forradalmárnak.

Több képen Fidel Castro egy újságot tart a kezében, vélhetően azért, hogy a fotók készítői bizonyítsák, a felvételen 2015-ből valók.

Castro ugyanis több mint egy éve nem mutatkozott nyilvánosan, sőt, nyár óta nem tettek közzé róla friss képeket. A hatalmát betegsége miatt 2006-ban öccsére, Raulra átruházó egykori elnök állapotának súlyosbodásáról a közösségi oldalakon és más fórumokon azután terjedtek el híresztelések, hogy személyesen nem reagált az amerikai-kubai kapcsolatok javulásáról tett decemberi bejelentésekre, és az Egyesült Államokban szabadon engedett kubai ügynökök hazatérésére sem.

A "Fidel, az egyedülálló" címmel megjelent írás szerint Castro tele van élettel, és remek intellektuális beszélgetést folytatott a nála 3 órán át vendégeskedő egyetemista diákkal.

Hanganyag: Király István Dániel