Tizenhat kivégzett férfi holttestére bukkantak Irak északi részén

InfoRádió / MTI
2015. január 15. 19:27
Tizenhat kivégzett férfi holttestére bukkantak Irak északi részén, egy olyan területen, amelyet korábban az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet fegyveresei uraltak - közölték helyi illetékesek csütörtökön.

A tetemeket az iraki kurd autonóm régió és a bagdadi emberi jogi minisztérium munkatársai fedezték fel szerdán. "Tizenhat megbilincselt, bekötött szemű férfi holttestére bukkantak" - tudatta Mohamed Mulla Hasszan, a Kurdisztáni Hazafias Szövetség (PUK) nevű kurd párt helyi vezetője.

"Szaadija körzetben találták meg a holttesteket, az áldozatokat az utóbbi néhány hónapban végezhették ki" - tette hozzá a tisztségviselő.

Hasszan a gyilkosságokért a szélsőséges szunnita csoport tagjait tette felelőssé, akik november végéig ellenőrzésük alatt tartották a térséget, amíg el nem zavarták őket az iraki hadsereggel szövetséges síita milíciák.

A tömeges kivégzések, a lefejezések és a különös brutalitással elkövetett egyéb módszerek az Irakban és Szíriában hatalmas területeket elfoglaló Iszlám Állam védjegyévé váltak.