eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Karszalagot kapnának a Thaiföldre utazó turisták

A személyazonosítást lehetővé tevő karszalagot kapnának a Thaiföldre utazó turisták - ismertette kedden a thaiföldi idegenforgalmi miniszter tárcája terveit.

Az intézkedést az indokolja, hogy a hónap közepén meggyilkoltak Thaiföldön két brit turistát, ami újabb aggodalmakat ébresztett az országba látogató külföldiek biztonságával kapcsolatosan.

Kobkarn Vattanavrangkul tárcavezető közölte, hogy az eltévedt vagy bajba került turisták személyazonosítását lehetővé tevő karszalag viselésének ötletével felkereste a thaiföldi szállodákat. Az elképzelés szerint a turisták a szállodába bejelentkezve kapnának karszalagot, amelynek sorszáma megegyezne a személyazonosító okmányuk számával. Fel lennének tüntetve rajta annak az üdülőhelynek az adatai, ahol megszálltak, így ha késő éjszakáig mulatoznak, esetleg lerészegednek vagy eltévednek, könnyen a segítségükre lehetne sietni. A miniszter szerint a következő lépés az lenne, hogy a turisták valamilyen elektronikus nyomkövetőt kapnának, illetve felmerültek más lehetőségek is, amelyekkel növelnék a turisták biztonságát.

A két brit turista, Hannah Witheridge és David Miller holttestét szeptember közepén találták meg a déli Koh Tao (Teknősbéka)-sziget tengerpartján. Feltehetően mindkettejüket meggyilkolták, de a rendőrség két hét után sem jutott előrébb a nyomozásban.

Thaiföldön a nemzeti össztermék tíz százalékét adja az idegenforgalom. A hatóságokat aggasztja, hogy a brit turisták meggyilkolása esetleg kedvezőtlen hatással lesz a turizmusra. A május 22-i thaiföldi katonai puccsot szentesítő és a hadsereg politikai szerepét megerősítő alkotmány életbe léptetése amúgy is elriasztja az utazókat. Az államcsíny előtti hónapokban az időnként erőszakba torkolló tüntetések harminc ember halálát követeltek, ami ugyancsak megtépázta a thaiföldi idegenfogalmat.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×