Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jane Fonda tragikus titka

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jane Fonda egy nemi erőszak áldozataival foglalkozó központ adománygyűjtő rendezvényén elmondta, hogy 42 esztendősen öngyilkosságot elkövető édesanyja gyermekkorában szexuális zaklatás áldozata volt.

A filmsztár a szexuális támadások áldozatai számára ingyenes kezelést biztosító Rape Treatment Center létrehozásának 40. évfordulóján szólalt fel az aktivista és filantróp hallgatóság előtt. Fonda volt a házigazdája annak az éves adománygyűjtő rendezvénynek, amely a központ alapítványát, a Rape Foundationt támogatja. Az eseményt a milliárdos Ron Burkle Beverly Hills-i birtokán tartották.

Fonda elmondta, hogy memoárjain dolgozva jutott hozzá édesanyja orvosi dokumentumaihoz, amelyekből kiderült, hogy nyolcéves korában szexuális bántalmazást szenvedett el. Ford édesanyja, Frances Ford Seymour akkor követett el öngyilkosságot, amikor lánya még csak 12 éves volt.

"Amint elolvastam, abban a pillanatban minden a helyére került. Rájöttem miért volt a szabadosság, a sok plasztikai műtét, a bűntudat, a szeretetre vagy a bensőségességre való képtelenség, és már képes voltam megbocsátani neki és magamnak" - idézte fel a színésznő.

Fonda "ragálynak" nevezte a szexuális erőszakot, és ígéretet tett arra, hogy élete végéig támogatni fogja a Rape Treatment Centert.

A rendezvényen Fonda barátnője, Lily Tomlin színésznő, a Jóbarátok-sztár David Schwimmer és az Észlelés című bűnügyi tévésorozat főszereplője, Eric McCormack is felszólalt, a vendégek között pedig olyan ismert színészek foglaltak még helyet, mint Viola Davis, Emmy Rossum és Sam Waterson.