eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Graffitifestőket fogtak el Spanyolországban

A spanyol rendőrség bejelentette vasárnap, hogy őrizetbe vettek az ország legtevékenyebb graffitifestői közül tízet, akik a gyanú szerint több mint 600 ezer euró (csaknem 200 millió forint) értékű kárt okoztak metrószerelvényekben.

A 21 és 27 év közötti fiatalokat 99 rendbeli garázdasággal, egyebek mellett metrókocsik összemázolásával gyanúsítják. A nyomozók három éven át gyűjtötték az információkat a "banda" ellen, amelynek tagjai egyénileg kezdték működésüket, de aztán egyesítették erőiket.

A jól szervezett csoport taktikája az volt, hogy előre megtervezett pontokon, a biztonsági kamerák látómezején kívül a vészfékkel megállították a szerelvényt, és amíg a többi utas a segítségre várt, ők mintegy öt perc alatt akár 50 négyzetmétert is kipingáltak. A graffitisek szignálták műveiket, és későbbi közzététel céljából filmre is vették akcióikat - áll a rendőrségi jelentésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×