eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Abbász szerint Izrael népirtást követett el

Népirtással, fajgyűlölettel és gyarmatosítással vádolta meg Izraelt Mahmúd Abbász palesztin elnök az ENSZ Közgyűlés előtti felszólalásában pénteken.

Abbász a nyári gázai konfliktusra utalva azt mondta, "semmiféle alapja nem volt a háborúnak, és ez már a harmadik fajgyűlölő háború volt öt éven belül". Szerinte a hadművelettel Izrael "nemcsak gyerekek, nők és férfiak ezreinek álmait zúzta szét, hanem a béke minden reményét is".

"Palesztina és népe nevében közlöm: nem felejtünk, nem bocsátunk meg, és nem fogjuk engedni, hogy a háborús bűnösök elkerüljék a büntetést" - mondta Abbász.

Izrael július 8-án indított hadműveletet a Gázai övezetben, állítása szerint a Hamász radikális szervezet és más fegyveres csoportok megfékezésére. A konfliktusban az augusztus 26-i tűzszünetig 2140 palesztin és 72 izraeli halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×