Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Obama: ez nem csak Amerika harca

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Amerika nem egyedül küzd Iszlám Állam ellen - hangsúlyozta Barack Obama Amerikai elnök a szíriai bombázások megkezdése után. Több mint 40 nemzet nyújt segítséget az Iszlám Állam elleni harcban, a terrorista célpontok megsemmisítésében, az iraki és szír ellenállás felszerelésében és kiképzésében, akik a dzsihádisták ellen a szárazföldön harcolnak, valamint az Iszlám Állam pénzügyi ellehetetlenítésében, ideológiájuk megfékezésében és annak meggátlásában, hogy harcosok érkezzenek a térségbe vagy távozzanak onnan - tette hozzá Barack Obama.

Az Egyesült Államok Irakban és Szíriában is bombázza az Iszlám Állam elnevezésű dzsihádista szervezetet, tehát sehol nem találhatnak menedéket ezek a terroristák - jelentette be Barack Obama amerikai elnök a Fehér Ház kertjében tartott sajtótájékoztatóján, miután az Egyesült Államok és a vele szövetséges országok megkezdték az Iszlám Állam elleni bombázásokat Szíria területén is.

Barátainkkal és partnereinkkel közösen kezdtünk bele ebbe az akcióba, mint Szaud-Arábia az Egyesült Arab Emírségek, Jordánia, Bahrein és Katar. Amerika büszke rá, hogy vállvetve léphet fel ezen nemzetekkel közös biztonságunk érdekében. A koalíció ereje egyértelművé teszi a világ számára is, hogy ez nem csak Amerika harca - hangsúlyozta Barack Obama.

Eközben az Egyesült Államok megerősíti a szíriai felkelők támogatását, mert az Iszlám Állam nem csak az Aszad-rezsim ellen, hanem a többi lázadó ellen is harcol.

Több mint 40 nemzet nyújt segítséget az Iszlám Állam elleni harcban, a terrorista célpontok megsemmisítésében, az iraki és szír ellenállás felszerelésében és kiképzésében, akik a dzsihádisták ellen a szárazföldön harcolnak, valamint az Iszlám Állam pénzügyi ellehetetlenítésében, ideológiájuk megfékezésében és annak meggátlásában, hogy harcosok érkezzenek a térségbe vagy távozzanak onnan - tette hozzá Barack Obama.

Kérdésekre nem válaszolt az amerikai elnök.