eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Svédország tiltakozott Moszkvánál légterének megsértése miatt

A svéd külügyminisztériumba kérették pénteken a stockholmi orosz nagykövetet, és tiltakozó jegyzéket nyújtottak át neki amiatt, hogy az orosz légierő két vadászbombázó repülőgépe megsértette Svédország légterét - közölte Twitter-bejegyzésében Carl Bildt svéd külügyminiszter.

"Az orosz nagykövet éppen most kapta meg a tiltakozó jegyzéket Svédország légterének orosz vadászbombázók által történt durva megsértése miatt" - írta a tárcavezető a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint.

Amint a svéd tömegtájékoztatás korábban jelentette, több Gripen svéd vadászgép repülőgép szállt fel, miután két orosz Szu-24-es megsértette Svédország légterét a Balti-tenger fölött. A tájékoztatás szerint az orosz vadászbombázók Kalinyingrádból indultak, megkerülték a lengyel tengerpartot, és alacsony magasságban repülve a Balti-tengeri svéd Öland szigete felé vették az irányt. Miután az egyik svéd vadászgép látóterükbe került, az orosz gépek elhagyták a svéd légteret.

A Daily Mail című brit újság pénteki híre szerint két Typhoon típusú brit vadászgép szállt fel a skóciai Lossiemouth légitámaszpontról két orosz Tu-95-ös stratégiai bombázó repülőgép elfogására, amelyek nemzetközi légtérben, de Nagy-Britannia határának közvetlen szomszédságában repültek. Ez esetben azonban végül nem történt légtérsértés.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×