eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ezen vesztek össze a német cipészek

A világ legmagasabb emberének több mint 60-as méretű esküvői cipőjén vesztek össze német cipészek. Bíróság döntötte el szerdán, ki készítette a lábbelit, amelyet a 2,51 méter magas vőlegény a szertartáson viselt.

A Münster környéki Georg Wessels és a müncheni Bertl Kreca cipészműhelye méret után készít egyedi lábbeliket. Wessels azzal vádolta konkurensét, hogy "idegen tollakkal kérkedik", amikor az igazsággal ellentétes módon azt állítja a nyomtatott sajtóban, hogy ő készítette a török Sultan Kösen 65-ös méretű esküvői cipőjét. A férfi a Guinness-rekordok könyve szerint 2,51 méterével a világ legmagasabb embere.

Wessels azt is állította, valójában az ő műhelyében varrták a nevezetes lábbelit, és a mérete nem 65-ös, hanem 60-as. Szerdán a münsteri tartományi bíróság előtt végül egybehangzóan kijelentették: Sultan 2013. októberi esküvőjén Wessels cipőjét viselte, annak mérete pedig 61-es volt. A Kreca cége által készített lábbelik a Rajnavidék-Pfalz tartományban lévő Hauensteini Német Cipőmúzeumba kerültek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×