eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65745.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Brit nagykövet: erősíteni kell a magyar és brit gazdasági kapcsolatokat

Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a hazai és a brit gazdasági szereplők a jövőben hatékonyabban tudjanak együttműködni, és kölcsönösen erősítsék kapcsolataikat - jelentette ki Nagy-Britannia magyarországi nagykövete szerdán Pécsen.

Jonathan Knott azt követően beszélt minderről, hogy a baranyai megyeszékhelyen kezdte meg országos körútját, amelynek során helyi gazdasági szereplőket, önkormányzatokat keres fel a két ország gazdasági kapcsolatainak élénkítése céljából. A nagykövet szerdán Páva Zsolttal, Pécs fideszes polgármesterével és helyi gazdasági szereplőkkel, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara vezetőivel folytatott tárgyalásokat.

Rámutatott: mivel a nagyobb nyugat-európai országok közül az Egyesült Királyság, közép-európai versenytársai közül pedig Magyarország a leggyorsabban fejlődő gazdaság, minden lehetőséget meg kell ragadni a kapcsolatok fellendítésére, azért, hogy kölcsönösen növekedjen a befektetések, beruházások száma a jövőben a két országban. Kiemelte: Magyarország és Nagy-Britannia elsősorban az autóipar, az energiaszolgáltatás, a kiskereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások terén tudja a jövőben mélyíteni kapcsolatait. Ezt az ügyet személyesen úgy kívánja szolgálni, hogy minden nagyobb vidéki városban feltérképezi a befektetési lehetőségeket, egyben a helyi gazdaság szereplőinek az iparkamarákon keresztül beszámol, milyen területeken érdemes az Egyesült Királyságban megjelenni magyar cégeknek - tette hozzá.

Páva Zsolt arról szólt, hogy jelenleg is több brit vállalat fektet be a baranyai megyeszékhelyen, azonban szükség van a kapcsolatok további mélyítésére. Beszámolt arról, hogy a British American Tobacco a minap nyitotta meg második dohánygyárát Pécsett, ez a tény pedig referenciaértékű üzenettel a brit befektetők számára arról, hogy érdemes beruházásokat indítani Magyarországon.

A városvezető hozzátette: egy olyan listát állítottak össze Jonathan Knott számára, amely tartalmazza a brit gazdasági kapcsolatokban érdekeltté tehető pécsi cégek bemutatását, elérhetőségeit. A nagykövet az MTI érdeklődésére elmondta, pécsi látogatását követően 2-3 havonta más és más magyar nagyvárosba látogat el, hogy hasonló tárgyalásokat folytasson.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×