eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla

Rasmussen: a NATO nem ismeri el a krími választások eredményét

A NATO nem ismeri el az Ukrajna részét képező Krími Autonóm Köztársaságban vasárnap megtartott választások eredményét - szögezte le kedden Anders Fogh Rasmussen, a szervezet főtitkára.

A politikus Brüsszelben kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy az észak-atlanti szövetség továbbra is elítéli és törvénytelennek tartja a Krím-félsziget elcsatolását Ukrajnától. Rámutatott, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jogot az Ukrajna északi részén folytatott destabilizációs tevékenységével.

Rasmussen a NATO nevében felszólította Oroszországot, hogy állítsa vissza a Krím jogi helyzetét, mert annak jogtalan annektálását sem most, sem a későbbiekben nem ismerik majd el.

Hangsúlyozta, hogy a szövetség támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×