eur:
393.32
usd:
367.4
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Leépítésre készülnek a Frankfurter Allgemeine Zeitungnál

Leépítésre készül a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lapot kiadó vállalat - írta kedden a Handelsblatt.

Az üzleti lap értesülése szerint a 900 főt foglalkoztató lapkiadónál 150-200 munkahelyet szüntetnek meg a nehéz gazdasági helyzet miatt. A leépítés az újságírókat is érinti, az állások ötödét a hétköznap és szombaton megjelenő FAZ-ot, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi lapot és a faz.net hírportál tartalmát előállító szerkesztőségnél szüntetik meg.

Az 1949-ben alapított FAZ a Die Welt mellett a legtekintélyesebb országos terjesztésű konzervatív újság Németországban. 2012 óta veszteséges, akkor 4,3 millió euró volt a mínusz, tavaly pedig már megközelítette a 10 millió eurót a Handelsblatt szerint.

A FAZ nyomtatott kiadásának példányszáma az ezredfordulón még napi 400 ezer körül volt, az idei második negyedévben pedig naponta átlagosan 369 ezer.

A médiapiac válsága a német sajtó több jelentős szereplőjét elsodorta már. 2012-ben csődbe jutott a dapd hírügynökség, megszűnt a Financial Times Deutschland című üzleti lap, és csődvédelmet kért a Frankfurter Rundschau című napilap, amelyet végül éppen a FAZ kiadója vett átt, de a több száz fős szerkesztőségből csak alig 30 újságírót tartott meg.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×