eur:
393.1
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Rekordszámú előrendelés érkezett az új iPhone készülékekre

Rekordszámú előrendelést kapott az Apple a múlt héten bemutatott új okostelefonjaira.

Az amerikai információ-technológiai óriáscég hétfőn közölte, hogy az első 24 óra alatt négymillió darab iPhone6 és iPhone6 Plus telefont rendeltek meg a fogyasztók. Az előző, 2012-ben megjelent iPhone modellekre csak feleennyi, kétmillió megrendelés érkezett az első nap.

Az Apple közlése szerint sok megrendelésnek már pénteken eleget tesznek, de sok készüléket csak októberben szállítanak ki, mivel a kereslet jóval meghaladja a kínálatot.

Elemzők annak tulajdonítják a kiugró keresletet, hogy az Apple a korábbinál nagyobb képernyővel látta el az új okostelefonokat. A Janney Capital Markets pénzügyi tanácsadó cég úgy becsüli, hogy az idei utolsó negyedévben 37,4 millió, a jövő év első negyedében pedig további 60 millió új iPhone-készülék talál gazdára.

Az új készülékek péntektől lesznek megvásárolhatóak az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és néhány más ország Apple márkakereskedéseiben. Az amerikai mobilszolgáltatók közül az AT&T, a Sprint, a T-Mobile és a Verizon Wireless, valamint néhány viszonteladó is pénteken kezdi meg az új modellek árusítását.

Az Apple iPhone6 és iPhone6 Plus nevet viselő új okostelefonjai 4,7 és 5,5 hüvelyk képernyőátmérővel rendelkeznek (mintegy 12 és 14 centiméter). A Plus verzió képe élesebb lesz az előző iPhone-okénál, az eddigi hüvelykenként 326 helyett 401 képponttal. A telefonok képernyője 1920x1080 képpont méretű HD-felbontással rendelkezik. A legnagyobb kereslet az 5,5 hüvelyk átmérőjű Plus modellre mutatkozik.

A kisebbik modell ára 199 dollár lesz az Egyesült Államokban kétéves szerződéssel, a nagyobbiké pedig 299 dollár.

A készülékek a világ több mint kétszáz hálózati szolgáltatójával lesznek kompatibilisek, beleértve a három kínai szolgáltatót is.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×