eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Iszlám Állam - Élesen elítélte a Biztonsági Tanácsa a brit fogoly lefejezését

Élesen elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa vasárnap, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet lefejezte egy brit foglyát, mert Nagy-Britannia csatlakozott az ellene folytatott nemzetközi katonai fellépéshez.

A BT tagjai közös közleményt adtak ki, amelyben barbár és gyáva cselekedetnek minősítették a kétgyermekes, 44 éves David Cawthorne Haines kivégzését.

A világszervezet legbefolyásosabb testülete azt is kiemelte, hogy a nemzetközi közösséget nem félemlítik meg az ilyen típusú bűncselekmények, inkább erősítik azt a meggyőződést, hogy erővel is fel kell lépni a terrorszervezetek ellen.

Haines egy francia segélyszervezet munkatársaként tevékenykedett Szíriában, onnan rabolták el tavaly márciusban. Lefejezését vasárnap jelentette be az Iszlám Állam egy videoüzenetben. Egy hónapon belül ő volt a harmadik nyugati túsz, akivel ilyen módon végeztek, két amerikai újságíró, James Foley és Steven Sotloff után.

A BT-közlemény szerint az Iszlám Állam felelős több ezer más visszaélésért is a szíriai és az iraki nép ellen.

A tanács a dzsihadisták fogságában lévő összes túsz azonnali és feltétel nélküli szabadon engedését is követelte, és annak szükségességét hangoztatta, hogy a gyilkosok az igazságszolgáltatás kezére kerüljenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×