eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Új Guinness-rekord: a távolugró macska és a leghosszabb nyelv

Távolugró macska, James Bond-rajongó és a leghosszabb nyelv is bekerült a Guiness-rekordok könyvének 2015-ös, most a boltokba került kiadásába. A könyv idén ünnepli a 60. évfordulóját.

A születésnapi kiadásban az új rekordok és a megdöntött régiek mellett összegyűjtötték az elmúlt 60 év legemlékezetesebb teljesítményeit. Ebben az évben például a kaliforniai Nick Stoebl azért került bele a rekordok történelmébe, mert övé a leghosszabb, 10,1 centiméteres nyelv.

A különc japán Obata Akiko azzal lett rekorder, hogy több mint 8 ezer műanyag gyümölccsel és egyéb ételutánzattal tömte tele a lakását. Nagy-Britanniának két nagy nyertese van: az egyik a londoni Yannick Read, aki megtervezte a világ legkisebb, 2,4 méternél is rövidebb lakókocsiját, benne egyszemélyes ággyal, bárral és teáskannával.

A másik brit, Nick Bennett szenvedélyes mozirajongó. Övé a világ legnagyobb gyűjteménye a James Bond-filmekhez kapcsolódó szuvenírekből, 12 463 darabot vásárolt össze.

Az amerikai macskára, Alley-re azért fog emlékezni az utókor, mert a legtávolabbra, 1,83 méterre sikerült ugrania. A német Karsten Maas rekordja az, hogy ő készítette az eddig ismert leghosszabb, 4,39 méteres golfütőt.

A könyv az elmúlt hat évtized legjelentősebb rekordjait is összegyűjtötte, a zenei iparágban Michael Jackson világcsúcsaira is kitér.

"Mintegy 50 ezer világrekord-bejelentést kellett ellenőriznünk ebben az évben, közülük válogattunk" - mondta a könyv szerkesztője, Craig Glenday.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×