eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A Sberbank gondokkal küzd Magyarországon

A Sberbank ukrán és magyar leánycége bizonyos nehézségekkel küszködik - jelentette ki legnagyobb orosz bank vezetője.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség internetes oldalán idézte German Grefet, aki azt mondta pénteken, hogy "két problémás pont van, ez Ukrajna és Magyarország."

"Magyarországon a gazdasági helyzet alapvetően nem rossz, a szabályozási környezet azonban nagyon bonyolult" - mondta German Gref, de nem bocsátkozott részletekbe.

Szavai szerint Ukrajnában meg kell várni, amíg stabilizálódik a helyzet, Magyarország esetében pedig a Sberbank "azt fogja nézni, hogy mit lehet ezen a piacon változtatni".

Hozzátette: "más országokban, ahol a Sberbank jelen van, nincs különösebb gond, mindenütt nyereséges" a cég.

A Sberbank két éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely tavaly november 1-jétől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Két éve, 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért kelt el a Sberbank 7,58 százaléka, amelyet az orosz jegybank adott el, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

A Sberbank a piaci tőkeértéke alapján Európa harmadik legnagyobb hitelintézete mintegy 70 milliárd dollárral a HSBC (170 milliárd dollár) és a Santander (80 milliárd dollár) után.

A Sberbank nettó profitja 252,6 milliárd rubel (6,8 milliárd dollár) volt az augusztus végével záródott nyolc hónapban, ami 0,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×