eur:
394.33
usd:
371.42
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

A Muravidéket is elöntötte a sár

A péntek éjszakai jelentős esők miatt sáros áradat öntötte el a szlovéniai Muravidék településeit, ahol pincék, utak kerültek víz alá.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a tornyiszentmiklósi magyar határátkelőtől Lendváig a mellékutakat és a települési utakat nagy sár borítja. A vízelvezető árkok megteltek, több lakóház pincéjét elöntötte a víz, az áradás fákat döntött ki.

Lendván, a belvárosi utcákban is több helyen állt a víz szombaton a reggeli órákban, az utakat sokfelé vastag sár vagy kavicsos hordalék borította. A tűzoltók és a helybeliek a sáros, hordalékos utakat munkagépekkel és kézzel tisztították, szivattyúzták a vizet a pincékből.

A muravidéki magyarság központjának számító városon átfolyó Lendva-patak vize megáradt, a vízfolyás a város szélén néhol az ártéren is átbukott.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×