Helyreigazítást közölt a magyar szentszéki nagykövetség a Vatican Insider hírportálon

InfoRádió / MTI
2014. szeptember 11. 23:00
Magyarországon nincsen night clubnak átalakított templom címmel jelentetett meg helyreigazítást Győriványi Gábor szentszéki nagykövet és Tóth Tamás pápai káplán, a római Pápai Magyar Intézet (PMI) rektora csütörtökön a Vatican Insider című, Vatikánnal foglalkozó olasz nyelvű hírportálon.

A helyreigazítás egy szeptember 8-án megjelent cikkre vonatkozik, amely a már nem templomként működő egykori templomépületek sorsával foglalkozott.

A vaticaninsider.lastampa.it honlapon megjelent írás - Gianfranco Ravasi bíborosnak, a Kultúra Pápai Tanács elnökének egy korábbi kijelentéseire hivatkozva - azt állította, hogy Magyarországon egy volt bazilika éjszakai szórakozóhellyé alakult át, ahol az oltáron éjszaka sztriptíz folyik.

"Magyarországon nincsen egy bazilika sem, amely night club lett, és amelynek oltárán éjszakánként szriptíz folyik" - szögezte le levelében Győriványi Gábor, a Szentszéknél akkreditált magyar nagykövet és Tóth Tamás, a PMI rektora.

A VaticanInsider cikkét helyreigazító levél emlékeztet rá, hogy ugyanez a téves hír már 2009-ben is megjelent a sajtóban, amely félreértelmezte Ravasi bíboros korábbi kijelentéseit, és ezt akkor a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már cáfolta.