eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Biden: "a pokol kapujáig" üldözzük a terroristákat

Az Egyesült Államok "a pokol kapujáig" fogja üldözni a terroristákat, akik lefejeztek két amerikai újságírót - jelentette ki szerdán a New Hampshire állambeli Portsmouth térségében Joe Biden amerikai alelnök.

Hangsúlyozta, hogy a James Foley és Steven Sotloff meggyilkolásáért felelős, Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű radikális iszlamista csoport nem fogja megfélemlíteni Amerikát. Az alelnök szerint az amerikaiak sokkal erősebbek és sokkal eltökéltebbek annál, mint azt bármely ellenségük is feltételezi. Szavai szerint az Egyesült Államok addig nem nyugszik, amíg felelősségre nem vonta a tetteseket.

"A pokol lesz a lakóhelyük" - hangoztatta a terroristákkal kapcsolatban Biden.

John Kerry amerikai külügyminiszter hangsúlyozta hogy az újságírót középkori kegyetlenséggel gyilkolták meg. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok minden rendelkezésére álló katonai, diplomáciai és hírszerzési eszközt felhasznál a Szíriában fogva tartott túszok kiszabadítására.

Kerry, aki hamarosan a Közel-Keletre utazik, emlékeztetett arra, hogy amikor terroristák bárhol a világon amerikai állampolgárokat gyilkoltak meg, az Egyesült Államok mindig elszámoltatta őket, mindegy, hogy mennyi időre is volt szüksége ehhez.

Az IÁ kedden hozta nyilvánosságra a Sotloff meggyilkolásáról szóló videót, két héttel a Foley lefejezéséről készült felvételek után. A terroristák szerint a két újságírót az ellenük irányuló amerikai légicsapásokra adandó válaszként ölték meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×