eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az FBI is keresi a meztelen sztárfotókat lopó hackert

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekacsolódott hétfőn annak a hackernek a keresésébe, aki feltehetőleg az Apple internetes tároló-szolgáltatása, az iCloud feltörésével világszerte ismert női sztárok meztelen fotóit töltötte fel a világhálóra.

A hacker állítólag mintegy száz színész- és énekeső, valamint modell képeihez jutott hozzá. Olyanokéhoz, mint Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Lea Michelle, Rihanna, Victoria Justice, Kirsten Dunst, Kristen Ritter, Yvonne Strahovski, Bar Rafaeli, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen és mások.

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence ügynöke és Mary Elizabeth Winstead valódinak, mások viszont hamisítványnak minősítették a felvételeket. A fotókat vasárnap kiszivárogtató bloggerek valamint közösségioldal-felhasználók jó része hétfőn megszüntette a felvételekhez vezető linkeket.

Ilyen eset nem most fordult elő először. 2012-ben a floridai Christopher Chaneyt 10 éves szabadságvesztésre ítélték, amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének elektronikus levelezését és személyes adatokat, valamint meztelen fotókat lopott mások mellett Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától.

Chaneyt az FBI egy Hackerazzi fedőnevű művelete segítésével sikerült kézre keríteni.

A celebek elleni első ismertté vált jelentősebb hackertámadás 2005-ben történt Amerikában: az internetes betörőknek akkor Paris Hilton telefonjáról sikerült felvételeket ellopniuk.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×