eur:
394.3
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Az Ebola miatt sztrájkolnak a legnagyobb libériai kórház dolgozói

Határozatlan idejű sztrájkot kezdtek az Ebola-járvány közepette a legnagyobb libériai kórház nővérei és ápolói jobb fizetést és felszerelést követelve.

A monroviai John F. Kennedy Kórház sztrájkoló munkatársainak szóvivője, John Tugbeh hétfő este közölte, csak akkor folytatják a munkát, ha védőöltözetet és jobb fizetést kapnak, mert az életüket kockáztatják. A járvány kitörése óta sok orvos és ápoló fertőződött meg, mert védőöltözet nélkül voltak kénytelenek kezelni az ebolás betegeket.

Az intézmény vezetése egyelőre nem reagált a munkabeszüntetésre.

Az egészségügyi személyzetet fenyegető veszélyek miatt a kórházat júliusban átmeneti időre bezárták. Egy hosszabb sztrájk jelentősen hátráltatná a halálos vírus elleni harcot a nyugat-afrikai országban. A testnedvek útján terjedő betegségben eddig több mint 1500-an haltak meg a térségben, közülük hétszázan Libériában. Az áldozatok hozzávetőleg 10 százaléka volt orvos, ápoló vagy nővér.

Közben az elefántcsontparti kormány részben feloldotta a Guineával és Libériával közös határára vonatkozó zárlatot, és engedélyezte, hogy "humanitárius folyosókon" segélykonvojok menjenek a két országba.

Elefántcsontpart augusztus 22-én zárta le határait, hogy megakadályozza a járvány továbbterjedését. Az Egészségügyi Világszervezet bírálta a lépést, mondván, hogy a járvány már így is jelentős károkat okozott az érintett országok gazdaságában és amúgy is rossz egészségügyi rendszerében.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×