eur:
392.85
usd:
367.91
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kormányt nevezett ki a thaiföldi puccsot végrehajtó katonai junta

Főként a hadsereg tagjaiból álló kormányt nevezett ki a thaiföldi puccsot végrehajtó katonai junta - jelentette hétfőn az AFP francia hírügynökség.

"A miniszterelnök a hadsereg tagjaiba és egykori bürokratákba helyezte bizalmát" - kommentálta a történteket a The Nation című, thai és angol nyelvű napilap.

A Bhumibol Aduljadedzs thaiföldi király által vasárnap rendeletben jóváhagyott 32 tagú kabinet tagjainak közel egyharmadát magas rangú katonák teszik ki. Sajtóhírek szerint ők a juntát vezető, egy héttel ezelőtt kormányfőnek kinevezett Prajuth Csan-ocsa tábornok bizalmasai.

Az uralkodónak a héten még a miniszterek is jóvá kell hagynia, a szertartást a tervek szerint abban a bangkoki kórházban tartják majd, ahol a 86 éves királyt kezelik. A tábornok szövetségesei fogják vezetni egyebek mellett az igazságügyi, a külügyi és a kereskedelmi tárcát.

A hadsereg május 22-én, a hónapok óta tartó, huszonnyolc halálos áldozatot követelő kormányellenes utcai megmozdulások nyomán hajtott végre vértelen államcsínyt, őrizetbe véve az addigi miniszterelnököt, kormányának tagjait és a kormányellenes tüntetők vezetőit is. A hatalomátvételt azzal indokolták, hogy meg akarják előzni a további zavargásokat, és véget akarnak vetni a hosszú ideje tartó politikai bénultságnak.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×