eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Folyik a harc Mickey Rooney földi maradványaiért

A múlt hét végén elhunyt Mickey Rooney földi maradványai miatt kezdett jogi csatározásba a néhai hollywoodi színész felesége és hagyatékának kezelője; a bírósági dokumentumok szerint a filmcsillag egyébként mindössze 18 ezer dollárt (3,9 millió forint) hagyott hátra.

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság elnöke, James Steele egy pénteki meghallgatáson dönt róla, hogy Rooney maradványait a néhai színész feleségének, Janice Rooney-nak, vagy gyámjának adják-e át.

A sokoldalú karakterszínész Hollywood egyik legnagyobb csillaga volt az 1930-as években. Régóta betegeskedett, 93 éves korában, szombaton érte a halál hollywoodi otthonában.

Március 11-én keltezett végrendeletében a kilencgyermekes színész kizárta örökségéből feleségét és összes vérszerinti gyermekét. Vagyonát két mostohafia egyikére, Mark Rooney-ra hagyta, aki feleségével együtt az idős férfi gondozója volt. Rooney gyámja, Michael Augustine kedden egy bírósági rendeletet teljesítve akadályozta meg, hogy Janice Rooney elvigye a színész maradványait egy kaliforniai halottasházból.

Augustine szerint a néhai filmcsillag azt akarta, hogy a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezzék örök nyugalomra, ahol számos hollywoodi színész nyugszik, vagy az amerikai veteránok számára fenntartott sírkertben. Rooney szórakoztató előadóként szolgált a hadseregben a második világháború idején.

A néhai színésznek a kaliforniai Westlake Village-ben is van egy sírhelye. "Úgy véljük, képesek leszünk megállapodást kötni" - mondta Augustine. Janice Rooney ügyvédjét egyelőre nem sikerült elérni az ügy kapcsán.

Rooney nyolcszor házasodott, első felesége az 1942-ben a filmvásznon éppen feltűnt későbbi csillag, Ava Gardner volt. A színésznek hét fia és négy lánya született. 2011-ben egy amerikai szenátusi bizottság előtt tett tanúvallomásában elmondta, hogy családtagjai érzelmileg és pénzügyileg is megkárosították, felemésztve megtakarításainak jelentős részét.

Augustine szerint Rooney temetését várhatóan szűk családi körben tartják és a tervek szerint később egy nyilvános megemlékezést is szerveznek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×