eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Donyecki nők a rendvédelmi szervek "rohamával" szemben

Az ukrán rendvédelmi szervek "rohamára" készülnek kelet-ukrajnai Donyeck megyei adminisztrációját megszállva tartó oroszbarát szakadárok, akik kedden még a nőket is arra kérték, hogy kapcsolódjanak be az akcióba, és "semmilyen esetben se hagyják el az események központját".

Helyi tudósítások szerint a hivatal elfoglalóinak képviselői az épület előtt összegyűlt oroszbarát tüntetőkkel közölték, hogy valószínűleg szerdára virradó éjjel "végső rohamot" indítanak ellenük. "Szerelkezzetek fel mobiltelefonokkal, hívjátok ide ismerőseiteket, rokonaitokat!" - szólították fel a tüntetőket.

Külön kérték a nőket, hogy legyenek minál többen köztük, és tartsanak ki. "Magukra nem fognak lőni, erre nincs joguk" - jelentette ki a szakadárok egyik szószólója.

Helyszíni beszámolók alapján a tüntetők kedden tovább erősítették barikádjaikat a megyeháza előtt. A barikádok mellett rengeteg utcakő áll halmokban.

Hétfőn Donyeckben a megyei adminisztráció épületét megszállva tartó oroszbarát szakadárok kikiáltották a "független donyecki köztársaságot".

A döntés a szeparatisták által létrehozott, úgynevezett "népi tanács" hozta meg rendkívüli ülésén. A testület emellett úgy határozott, hogy az újonnan létrehozott "köztársaság" csatlakozik Oroszországhoz.

A szakadárok vezetői kihirdették a tanács döntését a hivatali épület előtt összegyűlt oroszbarát tüntetőknek, akik a döntéseket kitörő ovációval és Oroszországot éltető skandálással fogadták.

Az oroszbarát tüntetők a megyei adminisztráció épületét vasárnap szállták meg Donyeckben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×