Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egérinvázió miatt bezárták a cronut pékséget

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egérinvázió miatt bezárták a New York-i közegészségügyi hatóságok a francia Dominique Anselnek a cronut nevű süteménye révén híressé vált pékségét a nagyváros SoHo nevű felkapott negyedében.

A croissant és az amerikai fánk, a donut keverékeként született, darabonként öt dollárért (1100 forintért) árult édesség - amelyet le is védettek - óriási népszerűséget hozott a cukrászdának tavaly és egy csapásra az egyik legnépszerűbb hely lett New Yorkban.

Pénteken azonban bezáratták: a hatóságok az után jelentek meg a helyen, hogy egy vendég olyan videót tett közzé, amelyen egy egér szalad át a konyhán. A rövid felvétel a YouTube-ra is felkerült. A közegészségügyiek szerint a pékségben súlyos egérinvázió alakult ki, ami szakértői beavatkozást igényel.

A hely a cukrászda tervei szerint hétfőn nyílik meg újra, miután megtörtént a fertőtlenítés és megtörténtek a szükséges javítások annak megakadályozására, hogy a rágcsálók bejussanak.

A legutóbbi ellenőrzésen a pékség a lehető legjobb, A-jelű minősítést kapott a hatóságoktól.

Márciusban egy másik ismert létesítmény, a három Michelin-csillagos Per Se étterem került címoldalra, miután a legrosszabb, a bezárást megelőző értékelést kapta a közegészségügytől, mert legalább hét szabályt megsértett. Az ítélet szerint a 300 dolláros menüiről ismert étterem alapvető higiéniás előírásoknak nem felelt meg és többek közt nem tett eleget a dohányzási tilalomnak sem.